יום רביעי, 14 במאי 2014

מהפכת הטבעונות וההחלטה ללכת שבי אחריך

כשהגענו לגיל שישים התחלנו לבקר יותר במרפאה, התחלנו לאגור תרופות ועוד כמוסות ועוד כדורים.....קולות הגוף החלו להישמע ביתר שאת, בעת העליה במדרגות חורקות הברכיים, בזמן ההליכה הריאות מחפשות חמצן ואגלי זעה מבצבצים,  ובעת מאמץ והרמת מטען כבד מרגישים כאבים בחזה.
הגיל עושה את שלו והגוף מאותת אורות אדומים.....ועת הצנתור הגיע.

בנקודה זו ראש השבט משוטט באינטרנט ופוגש את ביל קלינטון חבר לצרה. ביל עבר ניתוחי מעקפים וקיבל סטנדים במתנה והחליט למצוא דרך אחרת לשקם את מצב בריאותו.
כבוד נשיא ארה"ב לשעבר הגיע למסקנה שצמצום צריכת המזון מהחי ומעבר לתזונה המבוססת יותר על הצומח עשויים להיות משמעותיים במניעת מחלות לב.
ואז פגשנו את  את אורנה צבי טבעונית מעבירה סדנאות של בישול טבעוני והמוטו שלה הוא שתו שייק ירוק.



 שתו שייק ירוק


צריכת 1-2 צרורות של עלים ירוקים ביום עוזר לשמור על רמת PH תקינה בגוף.

הכלל הראשון בהכנת שייק ירוק שיהיה טעים. יכול לקחת קצת זמן להתרגל לטעם העלים.

התחילו עם יותר פירות ופחות עלים ירוקים משהו כמו 60% פירות ו40% עלים ירוקים.

אם אתם נהנים מהשייק יהיה לכם קל להפוך אותו להרגל יומי.

אין צורך לעשות שינויים דרסטיים בתפריט, פשוט הוסיפו שייק ירוק והוא כבר יעשה את העבודה.





אורנה הגיעה וראשית פתחה את המקרר , הוציאה את המגירות ובדקה את מצרכי המזון, הכינה אוכל טבעוני והשיא כמובן משקה ירוק מפטרוזיליה ופרי.


כל השנים הייתי צמחונית לייט מאז שאני זוכרת את עצמי . בגיל בת מצווה סגרתי את הפה בפני מאכלי בשר ועוף....כן גם עוף הוא בשר...לא כבד,  לא נקניקים , לא שווארמה ולא על האש.

חמותי עליה השלום ערכה לי מבחן קבלה דקה לפני החתונה, ובשולחן השבת הגישה קציצות לבנות מריחות להפליא והסבירה שקציצות הדגים בושלו במיוחד עבורי.......מכירים את המבט שמופיע ושואל מאין יבוא עזרי? אז זהו .....הנגיסה יצאה באותה מהירות בה היא נכנסה לפה....לא דגים ולא נעלים עוף נקי.....

בהמשך השנים המטבח שלנו היה מטבח קלסי שהתבסס על אוכל מיובא ממטבח של ההורים שלי, קצת קנוי והרבה פסטה, שניצל, קציצות וקטצופ. כשהילדים הלכו לצבא לא הייתה להם בעיה כי  האוכל הצבאי היה בטעם של האוכל הביתי - זה מה שנאמר להפוך את הדפקט לאפקט.
אז עשיתי מהפך נוסף הצטרפתי לראש השבט ואת הבוקר אנחנו מתחילים  במשקה ירוק....


שייק משקשק של אורנה צבי

1/2 צרור פטרוזיליה

1/4 שקית עלי ביבי 
2 בננות 
תפוח
2 תמרים 4 כוסות מים 
כפית ספירולינה { לא חובה}
2 אגוזי ברזיל {לא חובה}
הכל לבלנדר.


ועוד שייק אחד

1. 2 בננות

2. 3 עלי חסה
3. צרור כוסברה/ פטרוזיליה
4. 2 תמרים
5. 1 מלפפון
6. גבעול סלרי 
7. כוס או שנים מים 
8. 1 כף זירעי פשתן טחונים {רצוי לטחון במקום} 
9. כל החומרים לבלנדר 


שייק תפוחים מרענן: {מתוך ספרה של ויקטוריה בוטנקו}

השפית ציונה מלמן.

3 תפוחים 

3 גבעולי סלרי 
כף ג'ינג'ר 
מיץ מחצי לימון
6 עלי נענע 
2 כוסות מים.
הכל לבלנדר


היום המקרר שלנו מלא בירקות ופירות , כמובן ערימות של פטרוזיליה, נענע וכוסברה, תמרים מלוא החופן, קופסת חלב סויה ורק במגירה בצד עומד לו מבויש הקוט'ג מחכה לנכדים.

את המגירות ממלאות שקיות של אורז מלא,גרגירי חומוס,פסטה מקמח מלא, קינואה, קמח תירס אורגני ועוד קטניות מצבעים שונים.



למדנו מאורנה איך עושים גבינה מחלב סויה ואפינו עלי אורז ממולאים.
והשיא מגיע עם קינוח מתוק מערמונים.


להיות טבעוני המשמעות לחשוב מדי יום מה אוכלים , איך מכינים ולהכין את המצרכים המתאימים......חייבים להיכנס למטבח...


לתשומת הלב

לאלו שלא כל כך אוהבים להיות במטבח, ואני נמנית עליהם, יכולים לגשת מדי פעם למסעדות טבעוניות שנפתחו כמו פטריות אחרי גשם.
על שתיים אני ממליצה לאחר ביקור וטעימה.
הראשונה היא מסעדת זכאים מסעדה טבעונית שהקימו שלושה אחים והיא שוכנת ברחוב אלנבי בתל אביב.
ההמלצה השנייה היא על בוטיק צמחוני בשם כריסטופרס של השף עמוס חיון ביפו בצמוד לשוק הפשפשים. האוכל טעים, מוגש בצורה צבעונית ושירות אישי מובטח.

להמשך הדרך אני זקוקה למתכונים מעניינים וקלים להכנה של אוכל טבעוני אנא כתבו ושמחו את ראש השבט. 

6 תגובות:

  1. במסגרת הטבעונות מוותרים גם על חלב ומוצריו.
    התמונות יפות, הכתיבה ...כבר כתבתי פעם....קלילה ונעימה לקריאה....
    עוד משהו חשוב: לא להיות פנאטים, אפשר לאכול דגים ומידי פעם גם ביצים

    השבמחק
  2. ,תודה רבה.
    קבלי מתכון קל וכייפי

    מתכון: מזין מהיר מרשים מעורר תיאבון, קל להכנה בריא.
    מצרכים:
    בורגול גס חומוס מונבט{או מבושל} בטטה בצל שום עגבניות שרי מלח תבלינים לפי הטעם 1 כף שמן זית או קוקוס {על כל כוס בורגול חצי כוס מים}.
    18 דקות אידוי בסיר של- SILVER STEAM
    לבשל טבעוני כל אחד יכול.

    השבמחק
  3. אני לא ההיתי שורד שבוע בלי עוף\שניצל\בשר

    השבמחק
  4. כתתבי תגובה שלמה והיא נמחקה, בכל מקרה אכתוב שהכי יפה שהמעבר לטבעוניות שלכם לא השפיע על ארוחות יום השישי וזה מקסים, ככה השולחן תמיד עשיר ומגוון. בהצלחה. http://hamutziot.com/

    השבמחק
  5. כטבעונית אני חייבת להגיד שאני ממש לא מתכננת שום דבר מראש. אוכלת בהנאה ובכיף. אפשר להיות ספונטניים ולחיות בדיוק כמו קודם :) גאה בך על הצעד ובטוחה שזה יתן לך הרבה בריאות לעוד שנים רבות.
    ממליצה על 3 בלוגים עם מתכונים טבעוניים מופלאים.
    נטלי הולדינג
    http://thevlog.co.il/

    טבעוניות נהנות יותר
    http://vegansontop.co.il/

    לא על החסה לבדה
    http://tivonim-blog.co.il/

    לשלושתם יש גם דפים עסקיים בפייס

    השבמחק

אשמח לקרוא מה דעתכם על פוסט זה